Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen uiterlijke verzorging bij kanker

Wat leer ik bij een workshop, wat ik thuis niet kan leren?

Tijdens een workshop krijg je tips en adviezen van een speciaal getrainde professional en ga je direct zelf aan de slag. Je kan vragen stellen en krijgt persoonlijk advies. Zo krijg je bijvoorbeeld huidverzorgingsadvies afgestemd op jouw huidtype en informatie welke pruik het beste bij je past. Bij workshops kom je ook in contact met medepatiënten. 

Waar vind ik adressen van speciaal getrainde beautyprofessionals bij mij in de buurt?

Stichting Look Good Feel Better helpt je aan adressen van professionals bij jou in de buurt. Bel hiervoor naar 030- 697 15 11 of stuur een e-mail naar info@lookgoodfeelbetter.nl. In jouw ziekenhuis heeft men ook vaak adressen van deskundigen in de buurt. 

Waar worden workshops gehouden?

Workshops Look Good Feel Better worden georganiseerd in 76 ziekenhuizen met oncologische zorg. Klik hier om te zien in welke ziekehuizen workshops georganiseerd worden.

Zijn de behandelingen van Look Good Feel Better gratis?

De workshops van Look Good Feel Better zijn gratis. Vergoeding van 1 op 1 behandelingen verschilt per zorgverzekeraar. Wat in het algemeen wel vergoed wordt, is een deel van de kosten voor littekencamouflage en pruiken. Vraag informatie aan je zorgverzekeraar.

Krijg ik mijn pruik vergoed?

Met een medische indicatie met toestemming van je zorgverzekeraar wordt een basisvergoeding uitgekeerd. Ben je aanvullend verzekerd, is het mogelijk om een extra tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Kijk je polis- of verzekeringsvoorwaarden na. Neem contact op met de sociale dienst in je woonplaats als een eigen bijdrage moeilijk op te brengen is.

Kan ik mijn eigen haar voor een pruik gebruiken?

Het is mogelijk maar kostbaar en niet heel gemakkelijk te realiseren. Meestal is er haar van meer dan één persoon nodig om een pruik te maken en duurt het langer om een pruik van echt haar te maken. Synthetische pruiken zijn vaak net zo mooi als pruiken van echt haar. Daarnaast zijn ze lichter van gewicht, makkelijker in onderhoud en goedkoper. Laat je bij de keuze van een pruik in ieder geval goed voorlichten.

Ik ga mijn haar verliezen maar wil geen pruik. Zijn er andere mogelijkheden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om slecht zittend haar, kale plekken of een kaal hoofd te camoufleren. Dat kan met een pruik maar ook met een pet, hoed, mutsje of sjaal. Ook een Band-it (een soort mutsje met kunsthaar) is een mogelijkheid. Klik hier voor meer tips en adviezen over haar, pruiken en alternatieven..

Kan ik mijn huidverzorgingsproducten gebruiken die ik ook gebruikte voordat ik ziek werd? Raadt Look Good Feel Better producten aan?

Producten die je altijd zonder problemen gebruikte, kunnen plotseling irritaties veroorzaken. Door de ziekte en de behandelingen kan je huid namelijk veranderen. Het beste is om eerst bij je behandelend arts te informeren of je bijwerkingen kunt verwachten. Mocht het beter zijn om over te stappen op pH-neutrale, ongeparfumeerde of hypo-allergene producten, win dan eerst informatie in bij je schoonheidsspecialist, een goede drogist of parfumerie. Vraag naar proefjes van producten zodat je ze eerst kan proberen. Klik hier voor meer tips en adviezen over huidverzorging.

Hoe verzorg ik bestraalde plekken op mijn huid?

Dit hangt af van de situatie van je huid. Overleg in ieder geval altijd eerst met de bestralingsafdeling. Een bestraalde huid die open is, houd je het beste goed droog met schoon linnengoed. Is de bestraalde plek niet open, gebruik dan – in overleg met de bestralingsafdeling – talkpoeder. Gebruik in principe geen crèmes of parfums. Klik hier voor meer tips en adviezen over verzorging van de bestraalde huid.

Mijn nagels brokkelen af door chemotherapie. Kan ik gebruik maken van kunstnagels?

Kunstnagels kunnen je eigen nagels beschadigen. Ook de lijm en remover die je er voor nodig hebt, zijn vaak niet best voor de gezondheid van je nagels. Klik hier voor meer tips en adviezen over handverzorging en nagels.

Kan ik de activiteiten van Look Good Feel Better financieel steunen?

Look Good Feel Better is volledig afhankelijk van giften. Elke financiele bijdrage is zeer welkom. Klik hier voor meer informatie.

Stichting Look Good Feel Better
Waterigeweg 31
3703 CM Zeist

(030) 697 15 11
info@lookgoodfeelbetter.nl 

IBAN NL40 ABNA 0621061352
KvK Utrecht 30177205

Sluiten